Здравейте. Днес е ден за ратоварване, ама ако не съм много досадна - имам питане. За първи път ми се случва - може и да знаете. Става дума за попълване на таблица 2 от годишната данъчна декларация за здравните осигуровки. СОЛ - ЕТ, има отработени 5 дни януари, 8 дни юли. Останалите дни от януари, целите месеци февруари, март, април, май, юни и част от юли - пълни 6 месеца в болнични. Осигуровки няма - там си изясних с НОИ какво и как се пише в таблица 1 . Обаче за таблица 2 - внасяни са здравни осигуровки - януари 23,22 лв, м,02,03,04,05,06, по 20,16 и м.07-24.84. И сега не знам как да попълня таблица 2 - в коя колона колко да пиша - за тези месеци. Колко в колона 4 и колко в колона 5,1. Осигурителния доход по Д1, която съм подавала - за всичките въпросни месеци е 420 лева. Ама здравната вноска не отговаря на 420 лева, ами на 60 % от здравната вноска за осиг доход 420 лева те.е само в частта за работодател. След август - всичко е ясно - осигурявана на 700 лева, заработени по 763 лева. Та явно нещо съм пропуснала във времето, в указанието нищо не намерих, и тема такава тук не успях да намеря - моля знаещите да ми помогнат.