Изразявам личното си мнение:
В случая съществен е израза "по занятие" /чл.2, ал.1 от Наредба Н-1/. Нито в закона, нито в наредбата е дадено обяснение на понятието "по занятие". Ако се следва общоприетото тълкование би трябвало да означава, че моята фирма съм я създал с цел предоставяне на адрес на управление, адрес за кореспонденция, офис ... /има и такива/. И понеже, видно от финансовите отчети и от предмета на дейност на дружеството, счетоводната кантора не следва да извършва въпросната регистрация.
Второ - кой е казал, че счетоводните кантори попадат в този обхват ? Както виждате, иде реч за едни 50 лв. такса за регистрация в МП. Който се излъже - излъже ... Държавата пари няма.
Трето - няма нормативен акт, който да ограничава/забранява адресната регистрация на дружество на адрес. Т.е. аз от къде да знам, че някой си е избрал адреса на моята кантора за адрес на управление и кореспонденция за неговата фирма ?
Съвсем набързо, но от мен - толкова.
Моята кантора няма да е в списъка на регистрираните. Но ... "всеки сам си решава".
Поздрави
Допълнение от ChatGP:
В правото на Република България терминът "по занятие" обикновено се използва за да опише дейност, която се извършва редовно, систематично и с цел получаване на доход. Обикновено се отнася до професионална или търговска дейност, която се извършва от физически или юридически лица с цел извличане на печалба.