Назначаване на 2-ри допълнителен трудов договор

Вчера в 15:27 285 7

Вчера в 15:27
Публикации: 75 / 2
Здравейте,
Имам следния казус. Четох по темата, но доста се обърках.
Имам служител, който е назначен в две фирми по 4 часа във всяка - един основен трудов договор (чл.67, ал.1, т.1 във връзка с чл. 70) и един доп. трудов договор (чл.111 във връзка с чл.70).
Служителя желае да започне работа в още една фирма, като въпросната фирма желае да бъде основен работодател.
Това за нас означава, че трябва да прекратим осн.договор на служителя и да го преназначим на още един допълнителен договор (на 4ч.).
Така обаче на служителя ще му се натрупат над 40ч. седмично. Четох, че трябва да ни предостави декларация, че е съгласен да работи над 40ч. седмично.
Можем ли да го направим така и на основание на кой член трябва да бъде втория доп.договор?
#1 | Вчера в 15:38
Публикации: 125 / 21
А вие как имате информация той колко часа седмично работи?
Изисквате ли такава от всеки новопостъпил на втори трудов договор при вас?
#2 | Вчера в 15:40
Защото обслужвам и двете фирми, в които в момента е назначен.
#3 | Вчера в 15:41
Публикации: 110 / 22
чл.111 от КТ
#4 | Вчера в 16:04
Публикации: 4582 / 777
Ако правилно разбирам - в момента има два ТД на по 4 часа - основен и допълнителен, и човекът иска още един - трети ТД, който да е основен? В такъв случай трябва да прекратите и двата сегашни договора, не само основния. Ще сключи "третия", който ще стане основен, а след това отново "първия" и "втория", които ще станат допълнителни. Само не ми се мисли как ще организирате работното време, особено по втория допълнителен ТД.

И да не забравите да изплатите обезщетение за неползвани отпуски, ако има такива :)
#5 | Вчера в 16:59
Правилно разбирате.
Само не ми се мисли как ще организирате работното време, особено по втория допълнителен ТД.
В новата фирма ще работи отново на 4ч. късни смени, а през деня ще е при нас. Вие какво имахте предвид с това? Чисто като организация или имате нещо предвид за втория доп.договор като часове на назначаване? Тъй като общо ще се събират 12ч. дневно (от основия и двата доп.договора - 3 х 4ч.)
Допълнителните договори след това пак по чл.111 ли да ги сключвам?

Ако правилно разбирам - в момента има два ТД на по 4 часа - основен и допълнителен, и човекът иска още един - трети ТД, който да е основен? В такъв случай трябва да прекратите и двата сегашни договора, не само основния. Ще сключи "третия", който ще стане основен, а след това отново "първия" и "втория", които ще станат допълнителни. Само не ми се мисли как ще организирате работното време, особено по втория допълнителен ТД.

И да не забравите да изплатите обезщетение за неползвани отпуски, ако има такива :)
#6 | Вчера в 17:44
Публикации: 9680 / 1657
Вие какво имахте предвид с това? Чисто като организация или имате нещо предвид за втория доп.договор като часове на назначаване? Тъй като общо ще се събират 12ч. дневно (от основия и двата доп.договора - 3 х 4ч.)
Предполагам, че колегата има предвид спазването на междудневните почивки от 12 часа. За сега проверяващите признават работата 8+4 или 3х4, макар че при 8-часов работен ден има поне 30 мин. обедна почивка и непрекъснатите междудневни 12 часа автоматично стават 11 и половина. Като прибавим и времето за предвижване от едно работно място на друго...  :hmmm: Все пак не може на едното място да работи до 17:00, а на другото да почва от 17:00, нали
Допълнителните договори след това пак по чл.111 ли да ги сключвам?
Зависи. Ако някой от допълнителните е при основния работодател - чл.110. Това са вариантите
#7 | Днес в 16:07
Допълнителните ще са при две различни фирми, които обслужвам аз. А основния ще е при "новия трети" работодател.
Служителя каза, че при новия работодател ще е 2 часа сутрин и 2 часа вечер, останалите 4 + 4 часа ще е при нас с 1ч. обедна почивка. Почивни дни са му Събота и Неделя при нас.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група