Наемане на работници от трети страни

27.01.2020, 13:52 1500 4

27.01.2020, 13:52
Публикации: 48 / 3
Здравейте,
ще наемаме работници от Молдова и не мога да се ориентирам, какво да правя с наема на апартамента, който ще се поема от работодателя.Трябва ли да го включвам в осигурителния доход на работниците или това си е фирмен разход?!Наем ще се заплаща директно от работодателя към наемодателя(няма да се изплаща на работниците).Моля който има повече опит с наемане на работници от трети страни,да сподели мнение.
Благодаря.
#1 | Днес в 09:20
Публикации: 51 / 2
Здравейте,да не отварям нова тема пиша тук.Моля за съвети и насоки, тъй като не съм попадала в подобна ситуация. ЮЛ в България извършва проектантски услуги за държава от третия свят.ЮЛ иска да използва услугите на ФЛ от друга страна също от третия свят.ФЛ ще извършва услугата от своята си държа.Проекта по който ще работи също ще е за страна от третия свят.Приходите от извършената услуга ще получи ЮЛ лице в България,което ще се разплати с ФЛ.Въпросите ми са :
1)Какви трябва да са правоотношенията между ЮЛ и ФЛ
2)Трябва ли да се плащат данъци и какви за ФЛ
#2 | Днес в 09:37
Публикации: 187 / 34
#3 | Днес в 09:50
Публикации: 51 / 2
ФЛ не е било на територията на България и няма да бъде няма ЛНЧ
#4 | Днес в 10:04
Публикации: 187 / 34
В НАП може да му извадите Служебен номер от НАП,без то да идва до България. Издавали са ми такъв във НАП - Варна за лице на ГД с българска фирма, беше гражданин на Индонезия. Искат превод на документ за самоличност + копие на същия, в заявлението пишете че е във връзка със слключен граждански договор, като прилагате и копие.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група