Печалба

Днес в 09:31 328 6

Днес в 09:31
Публикации: 225 / 32
Здравейте , имаме доста голяма натрупана печалба - 7 цифрена . Освен разпределение на дивидент и увеличение на капитала какво можем да направим с нея. Пояснявам че капитала записания също го увеличавахме преди време - седем цифрена сума е в момента , каса -нямаме !
Някой ако ме побутне ще съм благодарна .
#1 | Днес в 10:40
Публикации: 300 / 78
Щом имате някаква печалба, би трябвало да имате и активи /ДА, материали, стоки... / в които сте инвестирали.
Не виждам смисъл с неразпределената печалба да се увеличава записания капитала на дружеството. Нали в баланса печалбата е част от капитала.  Освен ако нямате някаква друга цел.
Освен дивидент, според мен другото е да си остане неразпределена печалба
#2 | Днес в 11:18
Имаме разбира се много дълготрайни активи , материали и стоки не са чак толкова  , но те са бързооборотни.  Но просто на този етап , иновации няма да се правят и така тази печалба главоломно расте . Незнам какво ще я правим - шефа си взима доста голама заплата по ДУК , не му трябват пари от печалбата .
#3 | Днес в 11:38
Публикации: 300 / 78
Имаме разбира се много дълготрайни активи , материали и стоки не са чак толкова  , но те са бързооборотни.  Но просто на този етап , иновации няма да се правят и така тази печалба главоломно расте . Незнам какво ще я правим - шефа си взима доста голама заплата по ДУК , не му трябват пари от печалбата .
Дай боже всекиму такива главоломно растящи печалби.  :smile1:
Щом на шефа не му трябват пари, какъв е проблема :) Да си стои като неразпределена. Какво Ви смущава?
Ако толкова много Ви перчи - направете дарение.

Мисля, че решението за разпределяне на печалбата се взема от собствениците на капитала, а не от счетоводителя
#4 | Днес в 12:29
Относно решението - точно така е , но преди време аз го подканях . Сега ме притесняват тези много милиони , за какво да са ни толкова - частично да понамалее е моето виждане.
#5 | Днес в 13:10
Публикации: 12568 / 2407
така тази печалба главоломно расте . Незнам какво ще я правим - шефа си взима доста голама заплата по ДУК , не му трябват пари от печалбата .

За какво работи този собственик  щом не му трябват пари от печалбата - да забави темпото, да вземе да излезе на загуба, че да стопи тази излишна печалба. Ей такива едни идеи ми идват след прочита на горецитираното...просто не е сериозно.
И като няма пари в касата така или иначе и да я разпредели няма да вземе пари - тъкмо и без това не ги иска. Бюджетът обаче не се отказва и ще чака рано или късно данък дивидента .
#6 | Днес в 13:27
Публикации: 10226 / 1798
Е, това, че нямат пари в касата, не значи, че нямат в банката :) макар, че понякога и това значи :)
 шефа си взима доста голама заплата по ДУК
Щом му стига, какъв е проблема? Да се регне и като СОЛ и да си плаща също такава голяма сума за личния труд. Не  е ли все едно тези 10% дали ще ги плати като корпоративен данък или като ДДФЛ.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група