Ведомост

Днес в 11:13 214 6

Днес в 11:13
Публикации: 51 / 4
Здравейте, колеги! Имам малко глупав въпрос, но съм в спор с програмистите....Трябва ли във ведомостта да бъде посочена чистата сума за получаване когато заплатите се превеждат по банкови сметки на лицата?
#1 | Днес в 11:21
Публикации: 348 / 101
какво общо има едното с другото?
И защо трябва да има разликата във ведомостта при плащане в брой спрямо плащане по банка?
#2 | Днес в 11:42
Програмиската твърди, че във ведомостта за заплати не трябва да има сума "нето" щом се превеждат парите по банкови с-ки, с което не съм съгласна. Та реших да си сверя часовника!
#3 | Днес в 12:03
Публикации: 12983 / 2541
Програмиската твърди, че във ведомостта за заплати не трябва да има сума "нето" щом се превеждат парите по банкови с-ки, с което не съм съгласна. Та реших да си сверя часовника!

Все пак трябва да се види колко да бъде превода. :smile1:
#4 | Днес в 13:08
Публикации: 5060 / 932
Би трябвало да пише сумата за получаване, независимо дали в брой или по карта. Все пак ведомостта е документ, който ще служи следващите 50 години, трябва да има тази информация.
В моята ведомост има колона "В брой", която е празна и колона "Карта", в която са сумите за превеждане.
#5 | Днес в 13:17
Бихте ли ме ориентирали към нормативен акт където е описано, че във Ведомостта трябва да бъде вписана нетната заплата (или сума за получаване)?

п.п. Търсих такъв, но не открих.
#6 | Днес в 13:52
Публикации: 342 / 75
Е не е написано буквално, като вие можеби искате, но все пак  :)  .
КТ
Чл. 128. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работодателят е длъжен в установените срокове:

1. да начислява във ведомости за заплати трудовите възнаграждения на работниците и служителите за положения от тях труд;

2. да плаща уговореното трудово възнаграждение за извършената работа;

3. да издава при поискване от работника или служителя извлечение от ведомостите за заплати за изплатените или неизплатените трудови възнаграждения и обезщетения.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група