Здравейте,
Имам проблем, на който много се надявам някой от присъстващите във форума да ми даде някакво решение. Много благодаря предварително!
Работих 5 години на договор за управление във фирма, която здраво закъса. Всички служители напуснаха поради неизплатени заплати, вкл. и счетоводител, който водеше и ТРЗ. Аз също с много мъки успях да изляза от дружеството, което е ЕООД. Оттук следва и проблемът ми. Няма кой да ми издаде документ (УП 2 или УП3 не съм наясно), с който все пак да ми се зачете стаж, който е 5 години. Това е дълъг период и не мога с лека река да го преглътна. Ходих в НОИ, оттам ми казаха, че не могат да ми съдействат. Трябвало документ да се издаде от работодател. Аз обяснявам, че няма такъв човек във фирмата, няма счетоводител, няма никой. Само 1 собственик на капитала, който даже не е в БГ, а те ми казаха, че не могат да ми помогнат. ДА съм си вземела ПИК и да си гледам в сайта колко трудов стаж имама. Е да де, ама аз знам колко съм работила там и колко ми е стажа. Документ ми трябва за пред ДЪРЖАВАТА, защото живот и здраве след години като тръгна да се пенсионирам, тая фирма няма да я има и как ще докажа, че имам там 5 години от живота си. Моля помогнете със съвет, какво да правя и как да се сдобия със заветния документ, с който след години да се надявам на пенсия.