Докато да напиша темата и си я намерих....
Ако ще е от полза да я копирам . Няма как да изтрия тема така или иначе .
ТРАНЖОР
ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА
НА ТРАНЖОР
Структурно звено в предприятието – предприятие по производство на месо и месни продукти
І.ОСНОВНИ ТРУДОВИ ЗАДАЧИ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПРИ ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1. Задължения на работника по време на производствената дейност:
• приема необезкостеното месо;
• подрежда и дефростира в съответното помещение за дефростация;
• обезкостява месото;
• следи за правилното съхранение на обезкостеното месо,готови полуфабрикати в хладилната камера ,съгласно ТС;
• по време на работа работникът е длъжен да спазва стриктно инструкциите за безопасност на работното място;
• работникът е длъжен да спазва стриктно инструкциите за хигиена на работното място по време на работа;
• след приключване на работното време работникът е длъжен да почисти и измие инвентара и работното си място;
2. Задължения относно личната хигиена:
• работникът се явава на работа само в добро здравословно състояние;
• при неразположения ,рани по ръцете ,уведомява управителя;
• работникът влиза през специален вход за персонала в битово-санитарен възел;
• в “мръсна зона “на филтъра ,работникът съблича цивилните си дрехи и ги поставя в личното си шкафче;
• задължително преминава през душ-кабина и след изкъпване влиза в “чистата зона” на филтъра;
• облича чисто работно облекло ,което съхранява в персонален гардероб и влиза в производственото помещение;
• след приключване на работния ден ,работникът напуска работното си място по обратния ред;
• работникът е длъжен да спазва инструкциите за лична хигиена;
ІІ.ПОДЧИНЕНОСТ,ВРЪЗКИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ
1.Длъжността е пряко подчинена на управителя на дружеството;
ІІІ.ОТГОВОРНОСТИ
1.Отговаря за качественото извършване на поверената му работа.
2.Носи отговорност за правилното съхранение на обезкостеното месо;
ІV.УСЛОВИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1.Длъжността се изпълнява при условията на нормиран/сменен режим на работа според график/ работен ден.
V.ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1.Да има средно образование;
2.Да притежава умения за работа като транжор;
VІ.ОСНОВНИ АКТОВЕ,КОИТО ЛИЦЕТО ТРЯБВА ДА ПОЗНАВА
1.Да познава изискванията на нормативната уредба и вътрешните правила за хигиена на работното място, личната хигиена и правилната работа с хранителни продукти;
2.Изискванията за безопасност на труда .
Работникът ........................
......................
се запозна с изискванията на длъжностната характеристика.
Работодател:.................
Работник:...........
Дата:.............