Трудов договор с агенция за временна заетост

27.03.2014, 15:22 3148 0

27.03.2014, 15:22
Публикации: 29 / 0
Здравейте!
Бихте ли коментирали следния казус:
Имам трудов договор с агенция за временна заетост и работно място във фирма ползвател.Основанието на договора е -до завършване на определена работа.
В чл 107 Т ал 2 от Кодекса на труда се казва:
(2) При изпълнение на работата, за която работникът или служителят е изпратен, предприятието ползвател е длъжно да му осигурява основни условия на труд и заетост и равно третиране, каквито е осигурило на останалите работници и служители, които работят при него и изпълняват същата или сходна работа или длъжност, включително здравословни и безопасни условия на труд.
"РАВНО ТРЕТИРАНЕ" не е налице-не получавам социалните придобивки,които ползват служителите на фирмата ползвател.Не съм включена и в годишните профилактични медицински прегледи,които работодателя е длъжен да осигури на служителите си.
Подадох молба( с входящ номер) до работодателя си( по договор-т.е агенцията за временна заетост) да бъде обърнато внимание,че този член на кодекса не е изпълнен.Не получих никакъв отговор и не са предприети никакви действия .
Посъветвайте ме какви следващи действия да предприема,така,че в бъдеще след като прекратя взаимоотношенията си с двете фирми и предявя претенции по съдебен път-да съм изпълнила предварително необходимите условия за да имам основание за такива съдебни претенции.
Мога ли да предявя претенции за пропуснати ползи и обезщетение за същите.
Благодаря предварително.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група