ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕНАЗНАЧАВАНЕ

08.04.2014, 17:05 8971 2

08.04.2014, 17:05
Публикации: 47 / 1
КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА, КОЯТО СЛЕДВА ДА ПРЕДПРИЕМЕ РАБОТОДАТЕЛ ПРИ ЗАКРИВАНЕ НА ЕДНА ДЛЪЖНОСТ И ОТКРИВАНЕ НА НОВА ДЛЪЖНОСТ?
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ЛИЦЕТО, КОЕТО РАБОТИ НА ДЛЪЖНОСТТА ЗА ЗАКРИВАНЕ ДА БЪДЕ ПРЕНАЗНАЧЕНО НА НОВАТА ДЛЪЖНОСТ И НА КАВО ОСНОВАНИЕ?
#1 | 08.04.2014, 18:52
Публикации: 2027 / 254
 Преназначаване на друга длъжност може да стане само с допълнително споразумение по чл.119 от КТ, т.е. изисква се Вашето съгласие. В случай, че откажете предложението на работодателя за новата длъжност, то той следва да Ви допусне на работа на досегашната Ви длъжност. Ако работодателят иска за закрие едната бройка от Вашата длъжност, то той, при условие, че двама души заемат една и съща длъжност, ще трябва да направи подбор на основание чл.329 от КТ, за да съкрати единия.
#2 | 04.11.2014, 10:34
kavalska
Здравейте,
докато съм била в майчинство фирмата в която работех се вля в друга от холдинга. Как точно и по кой член трябва да стане моето прехвърляне при положение,че в момента на вливането бях в отпуск по майчинство.Установявам сега след като дойде време да се връщам ,че те нямат хартиен носител на документите ми ,а реално съм прехвърлена при положение ,че си взимам обезщетението и щом все още се водя служител в системата им.Друг е въпроса ,че оправданието след въпроса ми как е възможно всичко това  беше : - Смениха се много хора ....аз не мога да възстановя нищо ...а на мен копие не ми е дадено,че да го предоставя да си го преснимат.А и не е това решението.Не е ли логично ,че щом книжката ми е при тях да са я попълвали по надлежния ред. В системата за заплати и договори съм си налична на безсрочен договор , обаче пълна мъгла им е кой е този договор ,съответно от кога и как.Могат ли сега със задна дата да се правят на хитри и да ми пускат нови договори и те да са с изпитателни срокове. Колегите са били съкратени и назначени в новата фирма...а не прехвърлени.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група