Здравейте!
Въпросът е следният: Напускам от една фирма и отивам на работа в друга. В молбата за напускане по чл.325, т.1 от КТ съм дала 07.05.2014г. като дата за прекратяване на трудовият договор. В другата фирма започвам работа на 07.05.2014г.
Би трябвало от старата фирма, като ми оформят трудовата книжка - последният работен ден да е 30.04.2014г., но служителката, която е оформила трудовата ми книжка е допуснала грешка и ми е придала 1 ден в повече, като е смятала и 07.05.2014г. Става въпрос за период от 01.09.2011г. до 07.05.2014г./като 07.05.2014г. е датата на прекратяване на трудовият договор/.
И така трудовият ми стаж в старата фирма е 2г. 8м. и 7дни, вместо 2г. 8м. и 6дни.
Всъщност въпросът ми е - много ли е страшно, че ми е придала 1 ден в повече, ще има ли проблем при новият ми работодател или просто, когато се пенсионирам някой ден от НОИ ще го приспаднат? Аз, трябва ли да направя някакви постъпки пред бившият ми работодател - да губя време и да им обяснявам грешката? Имам трудов стаж в излишък и този 1 ден, нито ще ме ощети, нито ще забогатея от него, но бих искала да съм точна и изрядна.
Предварително Ви благодаря за отговора!