Двама управители: назначен и публикуван в ТР

24.06.2014, 18:02 3288 2

24.06.2014, 18:02
Публикации: 76 / 2
Здравейте, колеги!
Имаме назначен управител (външен) на трудов договор. В началото на юни т.г. той подава молба за напускане и ще го освободим от средата на юли. Междувременно ръководството на дружеството намира друг кандидат за управител и публикуват днес в ТР Решение на ОС за оттегляне овластяването на предишния управител и избор на нов управител. Решението е с дата от миналата седмица, публикувано в ТР днес.

Въпросите ми са:
1. Означава ли това публикувано решение, че от днес решенията и подписът на предишния управител няма да е валиден ( въпреки, че той ще бъде на тази длъжност до средата на юли)?
2. От коя дата и на каква длъжност да назнача новият управител? Все едно трябва да имаме двама управители ..... не знам.. :(

Важно ми е да разбера, защото дейността на фирмата е свързана с почти всекидневно подписване на договори и нотариалното им заверяване.

Много благодаря предварително!
#1 | 24.06.2014, 18:08
Публикации: 9381 / 1579
Това са конкретни въпроси, които трябва да са решени в решението на ръководството. Ако в ТР е записано, че управител е лицето ХХ, това означава че то управлява и подписва документи считано от деня на вписването. Лицето УУ вече не е управител. Оправяйте се с него както намерите за добре /напр. обезщегение за неспазено предизвестие/
Освен ако не е посочено, че решението влиза в сила от 15.07.2014. Тогава трабва да се оправяте новоназачения управител, който за сега няма да има право да управлява.
#2 | 24.06.2014, 18:17
Публикации: 76 / 2
Много Ви благодаря за отговора!

Няма никакви определени дати, което означава, че новият управител е овластен от датата на вписването (не Решението) . Но понеже няма как да го назнача от днес, ще го назнача от утре, а предишният трябва от утре да го освободя. Надявам се, че Ви разбрах правилно.

Хубава вечер!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група