Знам, но поне някои основни неща. Четох много из форума но се обърках. Сега ако иска да изкара болничен до преди 45 ден какво става. Задължителна ли е сметка в банката, която да се предостави пред НОИ и тя ли трябва да ходи до НОИ, или работодателя. И как точно става общо взето. Колко дълъг болничен трябва да си вземе и за какво трябва да е. Трябва ли реално да се лежи в болница и ако да, защо? Какви доходи ще има при тази заплата ? защото както аз разбрах, може да си пуска болнични, като стигне 45 дни преди термина пак излиза болничен, които е непрекъснат. И после може да излезе 2 години след раждането отпуск или пак болничен ? за да го гледа. И не разбрах разликата между обезщетение и болничен и отпуска. Защото познавам работодателя й и той няма да иска да плаща две години отпуск.
И отделно като бъдещ баща аз какви опции имам (допълнителни отпуски ? Бащинство има ли ? Понеже моят доход е доста висок и мога да обмисля и този вариант. ) Но мисля че е по-правилно майката да си го отгледа. Затова повече ме интересува за нея.