Разпечатка на дневници по ДДС от ел.услуги на НАП?

19.07.2014, 14:52 4871 4

19.07.2014, 14:52
Публикации: 1 / 0
Здравейте,
като се има в предвид, че имам пълен достъп с КЕП, може ли, чрез елктронните услуги на НАП да се разпечатат по някакъв начин подаваните дневници по ДДС?
Бившата счетоводителка категорично отказва да даде на фирмата документите от всякакъв род - СД, Дневници по ДДС, ГДД, Оборотни ведомости, Ведомости за заплати и за каквото се сетите още, с нееднократното обяснение пред собственика, че "Ако ти е кадърна счетоводителката дет си я зел, всичко може да се изкара от НАП, нали съм го подала там..."
И така...изнамерихме си оборотна ведомост към 31.12.13г. от Банката кредитор на фирмата, вземанията и задълженията от клиенти и доставчици също от Банката кредитор, заверено копие от ГФО от НСИ, заверено копие на ГДД от НАП, по образците 1 и 6 , които виждам от Е-услуги, възстанових ведомостите за заплати за 2 години назад, дублирахме обр.6 за 2013г. на СОЛ, защото ни отказа информация дали е подаден, оказа се, че да /на хартиен носител, както и ГДД/, но това вече си го оправихме, Справките декларации по ДДС за 2 години разпечатах от НАП, чрез Е-услуги, НО моята кадърност стига дотук и не мога да разпечатам от НАП подаваните дневници по ДДС, а въпросната особа продължава упорито да отказва да ги даде със същото обяснение:  "щом е толкоз кадърна да си ги извади от НАП, аз съм ги подала там"...Та ако някой може и знае откъде да си ги "извадя" от НАП, моля да ми помогне! И дали от НАП биха ги предоставили, ако се подаде Искане за издаване на документ?
#1 | 19.07.2014, 15:11
Публикации: 2976 / 397
Що за безумие е това?!?
Ако бях на вас, щях да накарам управителят да се оплаче в полицията - не съм сигурна какъв е процесът в това отношение, но на мен ми звучи като неправомерно задържане на документи, които са собственост на фирмата и управителя. Направо ви се чудя през какво сте минали, за да си съберете документите. За дневнците може би трябва да пуснете искане в НАП, с електронен подпис няма да стане.
И пак да се удивя на вашето и на собственикът търпение и толерантност и минаване през безподобен ад, заради бившия счетоводител :)
#2 | 19.07.2014, 15:16
Публикации: 2976 / 397
Да не говорим, че ведомостите задължително трябва да ги имате, при една проверка от ИТ не се знае колко назад ще ви върнат - това най-малкото.
#3 | 19.07.2014, 15:26
Публикации: 1231 / 73
А,подписите на ведомостите? Хайде ще помолите настоящите работници да се подпишат,ами напусналите?
Аз имам фирми,които не са ми плащали и ми дължат пари,обаче като ми писна и най накрая им отказах да работя без пари,предадох абсолютно всичко ,което имах при мен.Даже преди месец дойде пак и ми се примоли да й направя разни справки,че имали ревизия и пак ги направих.Не мога да разбера тази колежка,която отказва да предаде тези документи.
#4 | 20.07.2014, 08:25
Публикации: 1884 / 384
АЗ бих приложила и една флашка към искането.

http://www.nap.bg/page?id=197

Издаване на копие на документ
Нормативна уредба

Данъчно-осигурителен процесуален кодекс

ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ

Териториалната дирекция на Националната дирекция за приходитe, където се намира оригиналът на документа, копие от който Ви е необходимо.

Искането можете да подадете във всяка териториална дирекция на Националната агенция за приходите.

Адреси и телефони за контакт можете да намерите тук

ВИЕ ТРЯБВА ДА ПОДАДЕТЕ:

- Искане за издаване копие от документ. Искането може да касае само документи подадени в или издадени от Националната агенция за приходите.

Искането се подава в писмена форма. Можете да го изпратите и по електронен път или чрез лицензиран или регистриран пощенски оператор.

Органите по приходите нямат право да Ви откажат приемането на искането, ако сте  го подписали и сте попълнили коректно Вашите идентификационни данни – име/наименование на фирмата, ЕГН или БУЛСТАТ, постоянен адрес/адрес за кореспонденция.

За услугите, извършвани от Националната агенция за приходите НЕ СЕ ЗАПЛАЩА такса.

СРОК ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА КОПИЕТО

Копието  трябва да получите в:

·   7-дневен срок след постъпване на Вашето искане   в Агенцията.

·   14 - дневен срок от постъпване на искането, в случаите когато същото е подадено чрез некомпетентна териториална дирекция.

В случай, че липсва основание за извършване на услугата, ще получите Решение за отказ,  в 7-дневен срок от неговото издаване.

ПОЛУЧАВАНЕ НА КОПИЕТО

Изготвеното копие можете да получите:

-         лично;

-         чрез упълномощено лице –  пълномощно

При получаване на изготвените документи, винаги носете със себе си документ за самоличност.

ОБЖАЛВАНЕ
Отказа за изготвяне на копие можете да обжалвате пред съответния териториален директор, в чиято дирекция се намира оригиналът на документа, в 14-дневен срок от съобщаването на отказа.

Териториалният директор се произнася в 7-дневен срок от получаване на жалбата.

След като е изчерпана възможността или е изтекъл срокът за обжалване по административен ред, отказът за издаване на документ  можете да  обжалвате и пред  окръжния съд по местонахождение на териториалната дирекция, в седемдневен срок от съобщаването.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група