Отчитане на приходите от Куриерска фирма

07.08.2014, 11:15 10767 2

07.08.2014, 11:15
Публикации: 8 / 1
                Колеги,
имам следния проблем:
     Мой клиент сключи договор с Еконт за превод на събраните суми от пратките по банков път.Проблема е,че до края на месеца са преведени само част от тях.За няколко пратки нямам превод.
      Трябва ли да взема впредвид и тях за облагане с ДДС,при положение,че не съм сигурна дали пратките са доставени,а може и да не ги приемат?!
Искам да допълня,че за тях няма издадени фактури.
Извинявам се ,ако проблема е дискутиран,но не го намерих
#1 | 07.08.2014, 16:52
Публикации: 43 / 2
Ще отчита приходи от продажби на стоки  с Протокол за продажба направен с „Еконт Експрес” ООД, с който работи на следния принцип: Наложен платеж с пощенски паричен превод:
-не се налага предварително да отчитаме продажбата, да издаваме касов бон;
-използваме услуга  Наложен платеж при условията на Законово основание за услугата Наредба Н - 18 от 2006г. чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който ни освобождава от задължението да издаваме Фискална касова бележка, е плащането от/към „Еконт Експрес” ООД чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга е извършена от лицензиран пощенски оператор, какъвто е „Еконт Експрес” ООД.

За направеното от клиента плащане „Еконт Експрес” ООД издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, който ни освобождава задължението да издаваме касова бележка. В края на всеки месец оформяме документ под формата на Протокол за Продажба от пощенски парични преводи направени от „Еконт Експрес” ООД. По този начин отчитаме прихода от получените преводи по банков път именно от „Еконт Експрес” ООД.


Имам същиия случай и по-горе в инаписах подробно какво правим всеки месец. Фирмата ни постоянное на проверки и няма никакъв пробелм. Само, че е нужно да изискате от Еконт Справка ежемесечна за направените пратки и прилагате към протокола.
#2 | 07.08.2014, 18:09
Публикации: 8 / 1
                  Благодаря много!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група