моля за съвет: в ОПР на статистиката където е раздела за Дивидентите клетка 51200 общата сума на разпределения дивидент ли се пише или същата минус платения данък дивидент
Благодаря Ви много! Знам, че не се прилага при ООД-та. Но в ООД-то така и направих, защото се озовах пред свършен факт. Въпросът ми беше, как да постъпя във фирмата-съдружник, която е ЕООД, и не получава никаква реална сума, а трябва да отрази увеличаването на стойността на дяловете си в ООД-то.
някой друг да даде мнение моля!
Колеги, никой ли не се е сблъсквал с подобен казус?
katyu6a,Не съм имала такъв казус и явно той е извън приетите стндарти.Ако, обаче, все пак търсим някакво решение на ситуацията, то би могло да се помисли и за създаването на възможност за поправяне на пропуска.Срещу увеличението на дяловете в ООД, ЕООД не е предоставило нищо и най-близо до истината ми изглежда записаД-т 221 / К-т 425 Задължения за съучастияВ бъдеще при условие, че съдружниците узреят за идеята да платят един данък дивидент, за да им е законна операцията, ще имате статия за вземане от дивидентД-т 426 / К-т 722 и ще се прихванат 425/426.