Пускам нова тема и моля за съдействие
Здравейте, момичета!
Е и моя ред дойде - не само да чета ами и да пиша, и не отварям нова тема, защото съм точно по тази, но с малко разлики. И да ви кажа много се омотах вече и имам нужда от помощ...
...
Имам продажба на земя/не УПИ/ ведно с намиращата се в нея стара сграда/ДМА/. При закупуването не е ползван ДК, въпреки, че е купена преди 2007г.
Като чета НА - описани са "имот №ххх ведно със сградата за общата сума от 25000лв платена изцяло от купувача" и т.н. Не са посочили че цената е без ДДС.
Разходите за прехвърляне и данъка са за сметка на купувача /нямам точната им сума още/. Доставката ще е освободена на осн. чл.45 ал.1 и 3, като за подобренията, отчитани по сградата ще правя корекция на ползвания ДК, но това е друг филм...
И така - моят голям пропуск още отначало - как да оформя фактурата, ако трябва да начисля на разходите/да кажем 750лв/ ДДС и да отбележа в същото време във фактурата, че доставката е освободена на основание чл.45 ал.1 за земята и ал,3 за сградата? Тогава ще имам ДО 750 лв и данък 125лв, Сума за плащане 25125лв и те трябва да доплатят 125лв. на практика, защото 25000 са ги внесли?
Това правилно ли е?