Регистрация по ЗДДС- Букмейкърски клуб

25.07.2015, 11:04 4268 1

25.07.2015, 11:04
Публикации: 187 / 1
Здравейте,
ЕООД с разкрит букмейкърски клуб -  и . Комисионната която е получил наближава за последните 12 м. 50 х.лева.
Според мен, което сигурно не е вярно може би, че следва да се регистрира по ДДС, тъй като дружеството не е организатор на хазартни игри. Моля Ви нищо конкретно не мога да намеря никъде. Ако някой води счетоводство на букмейкърски клуб, да ми отговори.
Благодаря Ви предварително.
#1 | 25.07.2015, 17:11
Публикации: 640 / 95
Преди 1 седмица дойде при мен фирма с букмейкърска дейност.
Имат скл. договор за франчайз с Еврофутбол. Разрових се в ЗДДС и това което мисля аз е следното:
1.Дейността на Еврофутбол не е облагаема по ддс, защото същите са регестрирани по Закона за хазарта:Чл. 48. Освободена доставка е организирането на хазартни игри по смисъла на Закона за хазарта.
2. А Букмейкърите са комисионери(доверители) и дейността им като такава е облагаема по ДДС: Доставка, извършвана от лице, действащо от свое име и за чужда сметка
Чл. 127. (1) Когато данъчно задължено лице (комисионер/довереник) доставя стоки или услуги от свое име и за чужда сметка, се приема, че лицето е получило и предоставило стоките или услугите.
(2) В случаите по ал. 1 са налице три доставки:
1. доставка между комисионера/довереника и третото лице, за която датата на възникване на данъчното събитие и данъчната основа на доставката се определят по общите правила на този закон;
2. доставка между комитента/доверителя и комисионера/довереника на стоките или услугите - предмет на доставката по т. 1; данъчната основа на тази доставка е равна на данъчната основа на доставката по т. 1, а датата на възникване на данъчното събитие за тази доставка се определя по общите правила на закона, но не може да бъде по-късна от датата на възникване на данъчното събитие по т. 1;
3. доставка на услуга между комисионера/довереника и комитента/доверителя; данъчната основа на тази доставка е възнаграждението на комисионера/довереника, която включва и обезщетението за извършените от него разходи във връзка с доставката, ако това е уговорено; датата на възникване на данъчното събитие за тази доставка се определя по общите правила на този закон.
(3) Когато комисионерът/довереникът е нерегистрирано по този закон лице, при определяне на данъчната основа за доставката по ал. 2, т. 2 се смята, че договорената цена за доставката по ал. 2, т. 1 включва данъка.
(4) Когато данъчната основа на доставката по чл. 6, ал. 2, т. 4 се различава от данъчната основа по ал. 2, т. 1, на датата на възникване на данъчното събитие на доставката по ал. 2, т. 1 възниква основание за изменение на данъчната основа на доставката по чл. 6, ал. 2, т. 4.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група