Здравейте,
След като звънях на телефона на ТД и три пъти, гласов секретар ми казваше, че са много заети и ми затваряше, накрая се свързах. Питах следното нещо: Едната от фирмите ни има електронен подпис, всички останали фирми, както и собственикът им се управляват с този електронен подпис и всички декларации и прочие неща към НАП и НСИ се подават с този електронен подпис. Досега проблеми не е имало, подавам за 5 фирми и на 2 СОЛ. Викам аз "Мога ли да си подам със същия подпис и ГФО в ТР по електронен път?". Питаха ме "Ама подписа на физическо лице ли е?", аз "Не на една от фирмите е", отговор "Ами тогава не може".
Добре, аз се чудя щом в НАП така подавам всичко, включително годишно на всички фирми и на СОЛ, защо в ТР да не може?! Наистина ли не може, или тази дето ми отговори не знаеше? Никак не ми се плащат по 50 лева на фирма, от друга страна това подаване по ел.път ми се вижда като безгранична възможност за заяждане за всякакви глупости. Та мога ли да подам с този подпис на Борика Банк Севриз, който се води на фирма, а останалите са го упълномощили?
Надявам се да ме разбрахте.