СОЛ

20.12.2011, 17:05 3794 1

20.12.2011, 17:05
Публикации: 1 / 0
Здравейте,искам да попитам,какво да правя,при положение,че работодателят ни до сега не се е осигурявал като СОЛ,а като служител,а от другия месец ме кара да го осигурявам катото СОЛ?В Д6 влизат ли и неговите осигуровки в общата сума за месеца или ги попълвам само веднаж в  годината(април)  :'( :'( :'( :'( :'(
#1 | 20.12.2011, 17:35
Публикации: 260 / 61
Приложение № 4
към чл. 2, ал. 2

Указания за попълване на Декларация обр. № 6
"Данни за дължими вноски и данък по чл. 38 ЗОДФЛ"

Декларация обр. № 6 "Данни за дължими вноски и данък по чл. 38 ЗОДФЛ" се подава от осигурителите, работодателите, клонове и поделения и съдържа данни за дължимите осигурителни вноски за фондовете на държавното обществено осигуряване, Учителски пенсионен фонд, допълнителното задължително пенсионно осигуряване, здравното осигуряване, фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" за всички осигурени от тях лица и за данъка по чл. 38 ЗОДФЛ за лицата, наети по трудови и приравнени на тях правоотношения. Декларацията се подава в компетентната ТД на НАП след последното плащане на трудови възнаграждения или части от тях, но не по-късно от последния работен ден на календарния месец, през който са били дължими осигурителните вноски, вноските за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" и данъкът по чл.38 от ЗОДФЛ. При попълване на данните се включва сумата на дължимите и/или внесени осигурителни вноски върху изплатените възнаграждения за работа без трудови правоотношения към момента на подаване на декларацията. В декларацията не се включват сумите, изплатени за дължими осигурителни вноски върху възнаграждения, отнасящи се за период преди 1 януари 2005 г.
Декларация обр. № 6 се подава и от самоосигуряващите се лица – еднократно до 15 април за дължимите осигурителни вноски за фондовете на държавното обществено осигуряване, универсален пенсионен фонд и здравно осигуряване за предходната календарна година.



Прекратява се ТД и до 7 дни след настъпване  на остоятелството (полагане на личен труд) СОЛ подава в НАП ОКд-5 (виж файла)
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група