НКПД наименование

05.07.2016, 14:46 2315 2

05.07.2016, 14:46
Публикации: 2 / 0
Здравейте,
Имам следния проблем - намирам наименуванието, което искам, но в групата за която се отнася е различна от дейността на фирмата: Пример - Главен специалист е в група Приложни специалисти в държавната администрация, н.д.
До колко мога да използвам наименуванието на длъжността във фирма е деиност производство на облекло. Разбира се към наименуванието на длъжността ще добавя и уточнение: Пример Главен специалист КАД.
#1 | 06.07.2016, 09:11
Публикации: 1187 / 228
Ами, колежке, доколкото в класификацията и описанието към отделните длъжности изрично е упоменато, че тя е "резервирана" за държавната администрация, според мен не е съвсем удачно да я използвате, въпреки че от друга страна бихте могли да се обосновете, че наименованието отговаря на естеството на длъжностните задължения, вменени на работещия, без да се вмества в нормативното определение. А отделен момент е, че никой не би обърнал внимание за какъв тип персонал е ангажирана тя и би правил съпоставки с НКПД...
Искам обаче да Ви обърна внимание, че в Методологията към НКПД, изрично е упоменато, че в случаи, че трябва да бъде упомената важността и отговорността на функционалните задачи, към наименованието може да бъде добавено допълнително определение като "заместник, завеждащ, старши, младши, висш, главен, водещ, майстор, помощник". Така че може да използвате и друга удачна длъжност от класификатора, към която да го добавите и си спестите притеснения, използвайки го за конкретните ви нужди.
Искам да обърна внимание обаче, че при подаване на уведомлението за регистрация на договора трябва да използвате стриктното име, съгласно класификацията, защото системата на НАП, поне доколкото имам представа, няма да приеме нефигуриращо в нея.
#2 | 06.07.2016, 11:11
Публикации: 2 / 0
Много благодаря за отговора :)
Успешен ден!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група