Именно... това са продажби с място на изпълнение - Франция.... изхождайки от нашия
Чл. 133 (1) Чуждестранно лице, което има постоянен обект на територията на страната, от който извършва икономическа дейност и отговаря на условията на този закон за задължителна регистрация или за регистрация по избор, се регистрира чрез акредитиран представител, с изключение на клоновете на чуждестранни лица, които се регистрират по общия ред.
(2) Чуждестранно лице, което не е установено на територията на страната, но извършва облагаеми доставки с място на изпълнение на територията на страната и отговаря на условията на този закон за задължителна регистрация или регистрация по избор, се регистрира чрез акредитиран представител.
Мисля, че те попадат в ал. 2, и аналогично следва да следят тези обороти, извършени там и да се регистрират. Само не знам как ще ги убедя...че в момента на продажбат няма движение на стоките от държава в държава, следователно - няма ВОД.....Мисля си, че част от продажбите могат да минат за ВОД, за тези, извършени до 15-я ден на следващия месец, след като е тръгнал камиона,тъй като това е последния срок за фактуриране един вид, и с няколко товарителници с един курс може да се докаже ВОД, но за другите, не знам, ако се съгласят получателите на по-ранна фактура... знам ли.... заболя ме главата да ги мисля.....