Данъци и такси за социална мрежа с виртуални сметки

17.10.2017, 11:36 1393 0

17.10.2017, 11:36
Публикации: 1 / 0
Здравейте,

Това е първата ми тема в този форум и се надявам, че се изразявам правилно за да ме разберете - нямам никакви познания в сферата на счетоводството, затова търся помощ.

Разработваме социална мрежа с много тясна насоченост (фотографска платформа). В нея, потребителите могат да закупуват виртуални "точки", с които могат да оперират в сайта. Потребителите закупуват своите точки, като заплащат по някой от стандартните онлайн методи за плащане - PayPal, Moneybookers и други. С тези виртуални точки, потребителите могат да боравят дългосрочно.

Например:
User1 плаща 5 евро и получава 5 точки, с които оперира и може да харчи в сайта за различни неща. Освен, че може да ги харчи, той може да печели от някакви дейности в сайта, както и да получава виртуални точки от други потребители в сайта.
По този начин, след време, потребителя може да натрупа, например 20 точки, които точки той може да "осребри" чрез сайта и да ги изтегли обратно под формата на пари.

Ето какъв е въпросът ми:
Когато потребителя внася и тегли пари от неговата виртуална сметка (реално администратора не може да разполага с неговите пари ,защото във всеки момент потребителя може да си ги изтегли), администратора дължи ли някакви такси/данъци за движението на тези пари и за обслужването на тази сметка/сметки?

Надявам се, че съм се изразил правилно.

Предварително благодаря за съдействието.

Поздрави!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група