Пълна борса по взаимно съгласие

15.10.2018, 09:02 3186 1

15.10.2018, 09:02
Публикации: 1 / 0
Здравейте,
 Работих 4 години и половина на минимална заплата, напуснах преди 7 дни по взаимно съгласие. Не съм ходил нито в трудовата борса, нито при работодателя да си взема документите. Не съм работил другаде и не съм взимал обещетение за безработица. преди. Моля ви да ми дадете съвет, как най-изгодно за мен да постъпя сега и да ми разясните няколко неща. Понеже следващите няколко месеца ще работя по мои проекти и бих се възползвал от пълна борса. Сега ако започна някъде работа и бъда съкратен или освободен след няколко дни ще ми се полага ли обещетение 60% за 6 месеца. А може ли ако някой ми пусне краткосрочен договор пак да взема повечето пари. Има ли значение, ако са минали 7 дни без да известя агенцията, че съм безработен. Като цяло искам да взема повечето пари, едва ли ще ми се наложи пак и ще се радвам някой компетентен да посъветва младото момче как да постъпи.  Благодаря предварително за помоща, да сте живи здрави и щастливи :good:
#1 | 15.10.2018, 09:09
Публикации: 9335 / 1570
Това, че имате пропуск между двата договора, не е проблем.
Това, че не сте се регистрирали на борсата след взаимното съгласие, е добре.
Може да ползвате 'пълна борса', ако започнете някъде работа на срочен договор или със срок на изпитване и прекратят договора по подходящ начин.

Напомням, че напоследък зачестиха проверките от страна на НОИ при такива краткосрочни договори.  Няма нищо незаконно, но трябва да е добре подплатено с документи.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група