За здравните е, да.
Благодаря Ви!
Разбирам, ако трябва да плащам и разноски и то за нещо, което никога не съм ползвала и винаги съм си плащала, ще има да чакат.
Надолу изливам гнева си. Нямам въпроси.
Не мога да си обясня защо изобщо се води задължително и на кое отгоре е задължително?!Трябва всеки сам да решава дали иска сам да си плаща или да се осигурява при тия условия!Разбирам да е задължително, но всичко щом си платиш да ти е безплатно, а тук плащаш и пак плащаш. Не си заслужава!
Да плащаш здравни, ама като отидеш на лекар да не плащаш и една стотинка, в болницата да имат отношение към теб, а не да те гледат в ръцете, като ти предпишат лекарства поне да има някава отстъпка, а не да ти предписват най-скъпите лекарства. Тия лекари, сестри да взимат наистина добри заплати, но и реално и да носят истинска отговорност за действията си. Мъжът ми плаща една хилядарка всеки месец данъци, здр. осигуровки, пенсионни. И? Съвсем скоро ще го направят да се пенсионираме на 80г, къде ще му отидат парите? Поне като плаща здр. осигуровки да може да се възползват и други от семейството му, както е направено в други държави. От горе на всичко ще плащаш сумати време, веднъж няма да отидедеш да се възползваш от онова, което си плащал години наред и накрая като не платиш 3 месеца те режат, а парите, които си дал до този момент защо не ми ги върнат?Предпочитам да си ги събирам и пак ще ми остават. Другото е, че плащаш и накрая "системата" заличава част от платените ти осигуровки и откъде да ги намеря тези платежни?!
Просто в БГ не си заслужава да плащаш каквото и да било, "държава" само те цака.Като прочета - ,,еди си кой искал да прецака държавата, защото не платил 3 вноски??????? Моля?Или - Пенка плащала, пък Иванка не, после Иванка използва от парите на Пенка че и чак била на неин гръб, моля ти се???Как по точно? Че някой като пусне нещо и другите го повтарят без грам да мислят?! Като Иванка няма как да използва "безплатни" услуги, а какво да говорим да е на гърба на някаква си Пенка?
Явно математиката на такива повтарящи папагали съвсем им куца!!!