още малко и бизнеса му да вземат та да е наред всичко.
Ами на практика нещо такова се получава. Говорим за част от обслужваните фирми, които принадлежат на гърци, които рядко се явявали в страната, та затова и така процедирали с пълномощните. Помолих човека да ми прати въпросното пълномощно, ето какво казва то
Скрит текст :
със следните права :
- От името и за сметка на представляваната от мен фирма да ме представляват пред НАП и да подписват от мое име по електронен път по реда на ЗЕДЕП всички необходими документи, сведения и отчети, като извършват всички необходими действия, свързани със счетоводното отчитане на дейността на фирмата, да подават необходимите документи, свързани с дейността на фирмата, декларации образец 1,3,6, уведомления по чл.62 от КТ, справки-декларации по ЗДДС, годишни данъчни декларации по ЗКПО и ЗДДФЛ, да обявяват и регистрират касови апарати, да подават и получават всякакъв вид декларации и други документи съгласно ЗС, ЗДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ и други нормативни актове, да предават и подписват документи, свързани с ревизии на дружеството, с извършвани насрещни проверки и др. от компетентни органи, да подписват актове за нарушения и наказателни постановления, ревизионни актове /както на името на фирмата, така и на физическото лице/, да предават изискуема информация на магнитен носител, да подават документи и получават ЛНЧ и ПИК за достъп до системата на НАП. Да подават декларация за започване на дейността, да извършват регистрация и дерегистрация по ЗДДС, като подадат и получат съответните документи. Да получават и разписват АУАН. Да подават и получават данъчна и осигурителна информация, както и да подават искане и да получават Удостоверение по чл.87 от ДОПК.
- Да ме представляват във връзка с дейността на фирмата ми, да подават и получават, да съставят и подписват всички необходими документи в офисите на НОИ в цялата страна. Да подават и получават всички необходими документи за издаване на осигурителна книжка. Да ме представляват пред офисите на НОИ.
- Да извършват плащания на всички дължими от фирмата ми осигуровки, данъци и такси, да получават удостоверения за липса на задължения и други документи по необходимост.
- Да ме представляват пред Бюрото по труда, като подават и получават всички необходими документи, свързани с дейността на фирмата.
- Да ме представляват пред Агенцията по вписванията - Търговски регистър, с правото да подават и получават всички необходими документи, свързани с дейността на фирмата .
- Да подават данни и справки по електронен път, както и да приемат електронни изявления, адресирани до фирмата на електронната поща.
- Да ме представляват пред всички банки и небанкови институции на територията на Р България, където от името и за сметка на фирмата да откриват сметки, да се разпореждат с неограничени суми /теглене, внасяне, нареждане/, както и да закриват същите, включително и за набирателни сметки /теглене, внасяне, нареждане/.
- Давам им пълни правомощия да ме представляват изцяло във връзка с дейността на Фирмата пред КАТ, да получават и подписват необходимите документи и актове на фирмата, като имат правото да извършват всичко необходимо за регистрация, прегледи на МПС и др.
- Давам им пълни правомощия да ме представляват изцяло, като физическо лице пред Министерството на образованието и науката, да подават и получават всички необходими документи от мое име.
- Давам им пълни правомощия да ме представляват изцяло във връзка с дейността на Фирмата пред НАП, КАТ, ДАИ, НОИ, Министерство на транспорта, АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ, Общинска администрация, БАБХ, ОДБХ, Национален статистически институт, всяка Съдебна инстанция или Съд в страната, пред всяка Общинска администрация и пред всички Държавни институции в страната с правото да правят искания, да подават молби, да подписват, да приемат и предават всички необходими документи и декларации, да получават и разписват АУАН.
- Да ме представляват изцяло пред ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ „АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ“, като подават, получават и подписват необходимите документи, декларации и актове на мен и на фирмата ми, включително и за издаване на лиценз. Да получават и разписват АУАН.
- Да ме представляват пред застрахователни компании и дружества, като от мое име и за моя сметка сключват застрахователни договори във връзка с МПС, да получават суми от настъпили застрахователни събития, както и пред съответното данъчно подразделение с правата от мое име и за моя сметка да декларират МПС.
- Да преупълномощават с горните права когото намерят за добре.
Настоящото пълномощно е безсрочно, като всички клаузи в него следва да се тълкуват изцяло в полза на упълномощения.