Трудно ще бъде в рамките на един отговор във форума да ви дам цялостен и качествен съвет, но ще се опитам да ви дам само някои насоки.
Разходите за материали (тесто, шунка, кашкавал и т.н.) се явяват преки и е лесно да ги изчислите по рецепта. За да изчислите дела на непреките разходи - заплата, ток, наем и т.н. трябва да намерите подходящи бази за разпределянето им. За да ви дам конкретно и правилно предложение трябва да знам доста повече неща като например какви видове персонал имате, произвеждате ли и други продукти, освен пиците и т.н. Ако да речем 1) произвеждате само пици и приемем, че 2) няма значителна разлика във времето за приготвяне и изпичане на пиците, то може да делите разходите на количеството пици. Примерно ако си представим, че имате един пицар (1800 лв. разход за заплата и осиг., наем 1000 лв. и ток 200 лв., то тогава имате 3000 лв. непреки разходи. Ако средно правите по 600 пици на месец, то към материалите необходими за направата на всяка пица трябва да добавите и 5 лв. непреки разходи. (3000лв. /600 бр.). Това, в общи линии, е така наречения пряк метод на калкулиране. Имайте предвид, че изчисленията са валидни само тези допускания, в противен случай може да изчислите коефициенти на времеемкост и трудоемкост и на тяхна база да разпределите разходите за да се отразява по-добре връзката между разхода и обекта на калкулиране.
Съветвам Ви да се консултирате и със счетоводителя си, понеже той ще има информацията в детайли и би трябвало да ви предложи най-подходящото за Вас решение.