До Юни включително са ми генерирани и подадени с ограничение признаване на стаж 30 дни, защото бях го пропуснала това като информация.
Преди няколко дена разбирам, че е настъпила някаква промяна и имаме противоречиви мнение за тълкуванието на тази промяна.
Отнася ли се за всички или само за някои и трябва ли да се коригират предходните месеци преди 13.05.2020 г..
Идва и друг момент, в който да кажем вече е изчерпан въпросният отпуск 30 дни и в Декларация 1 е генериран с код 28 ( вид осигурен ), при корекция на тази декларация т.е. да има дни зачетени за осигурителен стаж не ми дава да коригирам. Следователно трябва да подам в един файл заличаване и редовни данни иначе няма да я приеме.
Сега като разсъждавам, ако примерно декларация 1 има освен неплатен и работни дни, т.е. разминавания за сумите в декларация 6, как ще се коригира като срока и е да кажем 2 месеца след срока на подаване?
Много въпросителни, малко отговори?!
Може пък аз да не съм разбрала и да не съм го изтълкувала правилно. Самата ситуация ми изглежда истинска фантастика.