СИРВ заплащане

14.01.2021, 19:57 1653 1

14.01.2021, 19:57
Публикации: 71 / 2
Здравейте! За първи път се сблъсквам с 3 месечен период на СИРВ. И въпросителните са доста въпреки, че изчетох много информация. Графикът е на ексел и на ръка разнасям промелнливите по фишове. За работник се получава при норма за месеца 40 часа /5 работни дни по 8 часа/ отработено всичко 49 часа  /40 дневни + 8 нощни приравнени към дневни/. Правилно ли е, че програмата изчислява основното трудово възнаграждение за 6 дни, а не за 5. И как ще стане изравняването в 3-я месец, ако има извънредни часове. Аз си мислех , че часовете над норма се прехвърлят и в края на отчетния период се заплащат. А сега от това, което чета си подаваме в обр.1 дните над норма, а в последния месец ги изравняваме. Но как? Въпросното изравняване ми е ,,Х,, Корекции ли се правят и за кой от месеците и има ли начин да се избегнат корекции. Не става ли двойно заплащането на тези часове над норма? Много благодаря на отзовалите се!
#1 | 14.01.2021, 20:12
Публикации: 71 / 2
Допълвам се :)

,,В Декларация обр. 1 се попълват действително отработените дни по графика на лицето.
Отпада задължението за подаване на коригиращи деклрации обр. 1 за всеки месец след изтичане на периода, за който е въведено сумирано изчисляване на работното време.,,

До тук добре, правилно дните по ведомост трябва да са реално отработените по график макар и над нормата. Остава въпросът с изравняването и корекциите, които трябва да се направят в обр.1.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група