Задължение за регистрация по ЗДДС на Бистро

03.06.2021, 16:32 254 1
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) този раздел.

03.06.2021, 16:32
Публикации: 3 / 0
Здравейте, колеги!
Новорегистрирана фирма отваря бистро, в което ще се предлага алкохол, от фирмата за обслужване на касови апарати настояват, че трябва да има регистрация по ДДС и апарата да е настроен със съответните групи стоки с9 и 20 % ДДС. Аз не намирам основание за задължителна регистрация, но пък и не претендирам, че не съм пропуснала нещо, моля по-компетентните да помогнат със съвет!
Също завеждането на стоките/материалите е добре да бъде аналитично, но за всеки артикул количествено или мога да ги окрупня в групи само стойностно. Заведението е малко и за начало тръгва съмо с напитки с идея, ако има сезон да се предлагат и хранителни продукти. Как ще изписвам също ми е чуденка, до сега не съм се занимавала със заведения. Ще съм благодарна на всякакви съвети.
#1 | 03.06.2021, 16:56
Публикации: 631 / 45
Нека собственика си прецени на кого да повярва, аз изказвам мнението си на база представената фактическа обосновка от Вас, като считам, че няма  основние към настоящия момент за задължителна регистрация по ЗДДС. Може би са имали предвид, че при продажбата на алкохол и цигари бързо ще се достигне прага за регистрация по ЗДДС, но това само времето ще покаже.
В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост
Пълен достъп в КиК Инфо
за 9.89 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
<b style=
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група