Ваучери за храна при платен отпуск

02.12.2022, 10:47 1214 3

02.12.2022, 10:47
Публикации: 14 / 0
Здравейте,
работодател е решил да раздава на работниците и служителите си ваучери за храна на база отработени дни. При това положение принципа на достъпност е спазен и може така да се раздават (становище в този смисъл е изразено в писмо на НАП №24-34-90/29.09.2014г.). При това положение изключвам всички които са в болничен, майчинство, неплатен отпуск, самоотлъчка. Чудя се само дали трябва да се изключат и хората в платен отпуск?
#1 | 02.12.2022, 11:09
Публикации: 3991 / 609
...на база отработени дни...
Това, което съм чел за ваучерите е, че за да се считат за необлагаеми трябва да се дават на всичко по равно, независимо от болнични, отпуски и пр. отсъствия. Идеята е, че са социален разход, а не възнаграждение за труд.
#2 | 02.12.2022, 13:42
Публикации: 1376 / 97
Това, което съм чел за ваучерите е, че за да се считат за необлагаеми трябва да се дават на всичко по равно, независимо от болнични, отпуски и пр. отсъствия. Идеята е, че са социален разход, а не възнаграждение за труд.

За съжаление има йезуитско тълкуване на НАП в противен случай, но то като няма знания за трудовото законодателство, какво да се прави?
#3 | 02.12.2022, 13:42
Публикации: 1376 / 97
Здравейте,
работодател е решил да раздава на работниците и служителите си ваучери за храна на база отработени дни. При това положение принципа на достъпност е спазен и може така да се раздават (становище в този смисъл е изразено в писмо на НАП №24-34-90/29.09.2014г.). При това положение изключвам всички които са в болничен, майчинство, неплатен отпуск, самоотлъчка. Чудя се само дали трябва да се изключат и хората в платен отпуск?

Дните в платен отпуск не са отработени дни и аз не съм мислил, че колега може да пита подобно нещо.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 11.89 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към