Внос от AliExpress...

06.03.2023, 11:47 770 0

06.03.2023, 11:47
Публикации: 19 / 1
Здравейте!
Понеже не можахме да намерим доставчик в БГ и Европа, се налага да поръчаме инструменти и по-специални винтчета от Алиекспрес / Китай. Някой има ли опит с признаването за счетоводни и данъчни цели на покупка от този сайт. Водихме кореспонденция с китайците, обещаха да пратят invoice. Тук ще се обмити, като ще приложим и банково извлечение за транзакцията по заплащането на стоките. Имам обаче следните притеснения:
1. От сайта може да се изтегли "инвойс" за покупката на английски, но той съдържа данни за потребителя в сайта, а не пълните фирмени данни... Ако не пратят друга ф-ра, тази може ли да се признае, ако митниците я признаят един-вид...?
2. Понеже се изисква плащане с кредитна карта, платихме с личната карта на управителя на фирмата. Ще му възстановим сумата (около 3000 лева) в брой...като ще приложим платежен документ, удостоверяващ заплащането на материалите.

И ако всичко мине по план, мисля да заведа материалите по цената на придобиване: покупната цена, плюс разходите за транспорт, плюс мита, такси и ДДС начислени от Митническите органи.

Моля за съвет, за какво да внимавам, преди да осчетоводявам покупката...
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група