Продажба на стоки в Румъния през онлайн магазин

18.04.2023, 16:18 564 0

18.04.2023, 16:18
Публикации: 1 / 0
Здравейте,

искам да попитам, когато имаме ООД, което има склад в България и иска да продава в Румъния, чрез онлайн магазин. Фирмата се регистрира по ОСС режим за продажби в ЕС.

Фирмата ще приема картови плащания през регистрирано дружество за електронни пари (Stripe), което според Н-18 може да стане с регистрация в сайта на НАП и XML одиторски файл, който да се подава към тях всеки месец.

Въпросът е ако искаме да получаваме и плащания с наложени платежи от Румъния по банков път, защото Еконт нямат ППП за Румъния, дали и тези наложени платежи могат да минат като плащане от доставчик на електронни пари, понеже Еконт пък са регистрирани, като такова дружество в България, според: https://euclid.eba.europa.eu/register/pir/search

и да се избегне издаване на касов бон, а да се издава фактура за всеки клиент с реквизитите по чл. 52р от Наредба Н-18, която да се изпраща на клиента в Румъния на румънски език, а копието и да е на Български език и одиторски файл за НАП? Или тази хипотеза не съществува в този случай.

Благодаря предварително
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група