Приходи чрез Google Play

12.02.2024, 13:35 247 0

12.02.2024, 13:35
Публикации: 15 / 2
Здравейте,
Дружество, регистрирано по ЗДДС по общия ред на основание чл. 100 продава свое приложение чрез платформата на Google Play на физически лица от ЕС и извън него. За всяка продажба платформата на Google си удържа % такса и по нашата банкова сметка се получава нетна сума (сума на продажба минус удържаната комисионна). От платформата имаме подробна справка от коя държава е клиента, каква е брутната сума на продажбата и стойността на удържаната комисионна.
Странно, че от Google получихме фактура за комисионна само за продажбите на физически лица извън съюза с указание за самоначисляване на ДДС (Reverce-Charge), а за продажбите на физически лица в съюза сумите в справката за получената сума са отбелязани нетните стойности.
Коя сума трябва да осчетоводя като приход за продажбите на ФЛ от съюза - брутната сума на продажбите, или нетната - след подваждане на удържаните такси ?
Ако осчетоводя брутната - за удържаните такси трябва ли да съставям протокол за самоначисляване на ДДС дори и да нямам фактура - и какъв VAT номер да използвам за съставянето на протокола ?
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група