Отказ от курс в БТ

30.05.2024, 10:50 382 1

30.05.2024, 10:50
Публикации: 1 / 0
Здравейте! Записана съм в БТ с право на обезщетение. На този етап работата, която търся не се предлага като опция в БТ. Служителката арогантно ми заяви, че работа по специалността ми в момента нямат, но ще ме запише на курс за преквалификация  :blink: Знам, че като вишист имам право да откажа такъв курс, но за жалост не намирам по кой член е записано.
 Моля, ако някой може да ми помогне и да ми подскаже къде е записано, че вишист има право на отказ от тези курсове.
Активно търся работа по специалността си име желая да посещавам курс. Също така желая да се възползвам от правото си на обезщетение.
#1 | 30.05.2024, 12:36
Публикации: 42 / 1

В срок до един месец от регистрацията, на безработните се изготвя индивидуален план за действие /след оценка на възможностите за устройване на работа/. Планът за действие включва конкретни мерки и услуги, с които се цели постигането на трудова реализация и извеждане на лицето от състояние на безработица.
На търсещите работа лица, регистрирани в дирекция „Бюро по труда” се издава служебна бележка за удостоверяване на регистрацията по тяхно искане.


Безработните лица са длъжни:
•   да изпълняват препоръките на трудовия посредник, действията и сроковете за изпълнение на съответните препоръки;
•   да се явят при писмена покана от дирекция „Бюро по труда” на посочените дата и час или в срок 3 работни дни след тази дата;
•   да уведомят в срок от 7 работни дни за промяна в декларираните обстоятелства, което и да е от териториалните поделения на Агенция по заетостта;
•   да приемат предложената им подходяща работа и/или включване в обучение на възрастни и в програми и мерки за обучение и заетост, както и в програми и проекти финансирани със средства от европейски и други международни фондове;
При неизпълнение на задълженията, както и при деклариране на неверни данни, регистрацията на безработните лица в дирекции „Бюро по труда” се прекратява от датата на настъпване на съответното обстоятелство. Лицата имат право на следваща регистрация най-рано 6 месеца след прекратяване на предходната.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група