Преназначаване

Днес в 16:47 55 2

Днес в 16:47
Публикации: 2 / 0
Здравейте,работя в общинска администрация и ще ме преназначават като директор на общинско предприятие,като ще си запазвам и сегашната позиция но на 2 работни часа.Въпроса ми е ,нужно ли е да напусна сегашната си позиция и после преназначен и на двете места и ако не е необходимо запазва ли ми се натрупаната до сега отпуска?
#1 | Днес в 16:59
Публикации: 9713 / 1663
Не разбирам от бюджет, но ако и двете са на трудов договор, то вариантите са два:
1. С допълнително споразумение се променя работното Ви време по настоящия договор и се сключва допълнителен ТД за длъжността директор на общинско предприятие
2. Прекратява се настоящия договор. Скючва се основен ТД за длъжността директор на общинско предприятие и втори (допълнителен) за длъжността Ви в общинската администрация.
В първия случай настоящия ТД не се прекратява и отпуска си "стои".
Във втория слуай Ви се изплаща обезщетение за неползвания отпуск и по новите ТД почвате "на чисто"
Може би е възможен и трети вариант: с ДС минавате на нова длъжност, а настоящата вършите по съвместителство или по допълнителет ТД. Относно отпуска - като при първия вариант
#2 | Днес в 17:10
Публикации: 2 / 0
Благодаря Ви за бързия отговор :)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група