Граждански договор с физическо лице

Вчера в 13:38 173 6

Вчера в 13:38
Публикации: 104 / 4
Физическо лице изплаща суми по програма, финансирана от бюджета, чрез граждански договор на други физически лица. Сумата е изплатена в четвърто тримесечие и данък не е удържан. С каква декларация да покаже, че е изплатил тези граждански договори, така че след това физическите лица да си платят данъка?
#1 | Вчера в 13:41
Декларация по чл. 55 е ясно, че няма да се подава, понеже не е удържан данък, но може ли физическо лице да подаде декларация по чл. 73?
#2 | Вчера в 13:51
Публикации: 9875 / 1711
Това ФЛ, дето плаща, регистрилано ли е като СОЛ?
#3 | Вчера в 14:01
Този дето плаща не е СОЛ. Видях, че в чл. 73 от ЗДДФЛ пише "Предприятия и СОЛ.....подават", но пък в програмата на НАП ме пусна да изготвя такъв файл и в електронните услуги има опция за подаване ..
#4 | Вчера в 16:07
Публикации: 12327 / 2318
Все пак това ФЛ, за да участва в програма явно упражнява някаква дейност и следва да притежава някакво качество. Не се ли самоосигурява ? То вече и за търговията по Еконт и други куриерски фирми без да имат регистрирани фирми ФЛ следва да се самоосигуряват та ми стана интересно.
#5 | Вчера в 19:22
ФЛ участва в програма, финансирана от местната Община за извършване на мероприятие. За част от средствата са представени фактури от ЮЛ, а освен тях има и няколко граждански договора за услуги. Средствата вече са отчетени към Общината, но остава у мен въпросът как за тези лица, получили суми по граждански договори, ще разбере НАП, за да си платят данъка. Сумите са минимални и са изплатени в четвърто тримесечие. Затова си мисля, че трябва да ги подадем с декл. по чл. 73 ЗДДФЛ.
#6 | Вчера в 20:18
Публикации: 9875 / 1711
Според мен щом не е предприятие или СОЛ няма основание за подаване на справка 73/1
Казвате 'програмата на НАП ме пусна да изготвя такъв файл". С какъв осигурител влизате в програмата на НАП?

Подкрепям мнението на Делфин, че щом това лице върши някаква дейност, то би трябвало и да се осигурява за дейността си. И да има някаква регистрация.
Освен и ако на него не му плащат по ГД.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група