Изплащане на заплати в същия месец

Днес в 13:52 139 2

Днес в 13:52
Публикации: 1 / 0
Здравейте,
Фирма изплаща заплатите за м.1.2025 на 31.01,25.
В практиката ми до момента декларирам с Д1 и Д6 без ДОД за м.1 .2025 на същия ден и тогава се изплащат и осигуровките в НАП. Но в системата на НАП няма възможност да се подаде информацията за януари 2025. Какво се прави в подобна ситуация?
Вие кога декларирате осигуровките при изплащане на заплати в месеца за който се отнасят?
В сайта на НАП пише така:
до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят данните; при начислено или изплатено възнаграждение за същия месец след този срок – до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението
НО при въпрос през CALL центъра на НАП ми се отговори, че срока ми е до 25ч на следващ месец.
#1 | Днес в 14:05
Публикации: 9878 / 1711
Д1 и осигуровките за м.01 при платено или начислено възнаграждение  - до 25.02. Така пише и в наредбата.
Ако сте начислили или платили заплатите за м.01 след 25.02 (например на 05.03)- Д1 и осигуровки до края на месеца през който това е начислено или платено (в случая до 31.03) . Поне така разбирам втората част на изречението . Не погледнах наредбата, но мисля, че беше написано по-ясно
#2 | Днес в 14:10
Публикации: 379 / 47
Здравейте,
Фирма изплаща заплатите за м.1.2025 на 31.01,25.
В практиката ми до момента декларирам с Д1 и Д6 без ДОД за м.1 .2025 на същия ден и тогава се изплащат и осигуровките в НАП. Но в системата на НАП няма възможност да се подаде информацията за януари 2025. Какво се прави в подобна ситуация?
Вие кога декларирате осигуровките при изплащане на заплати в месеца за който се отнасят?

Ще продадете Д1 за м.01 на 01
02., тогава ще бъде приета от НАП.
Какъв е проблема?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група