Посредник, продаващ билети за културни събития

Днес в 11:02 97 0

Днес в 11:02
Публикации: 151 / 12
Здравейте,

Предварително да помоля за извинение, ако въпросите ми са много лаишки :)

Българска компания ще действа като посредник при продажба на билети за различни събития. Ще има клиенти, които организират събития в различни държави като платформата е организирана по такъв начин, че парите от крайните ползватели на услугата (тези които ще ходят на концерта) постъпват директно по банковите сметки на организаторите на събитията. Ежемесечно ще се издават фактури към организаторите за комисионната на Българската фирма.
Изключение ще има за някои клиенти, при които парите ще постъпват в Българската фирма и след това ще се изпращат към организатора.
Моля да помогнете като разясните дали правилно тълкувам казуса:
1) За Българската фирма приход е само комисионната, която събира?
2) Относно издаването на фактури към организаторите, как се процедира при определянето на мястото на сделката. Според мен тук не важи правилото, че мястото е там където е конкретния концерт, а по-скоро е мястото където получателя на услугата (организаторът на събитието) е установил своята дейност. Така ли е и според Вас?
3) За Българската фирма е ирелевантно къде се провеждат концертите, тъй като получените суми от физическите лица, които ще ги посещават не са приход за нея, следователно въпроса с тяхното облагане с ДДС стои само пред организаторите на събитието. Надявам се и тук да съм разбрал правилно?

За първи път се сблъсквам с такъв казус и предполагам, че има някои особености, които може и да изпускам.

Благодаря предварително за споделения опит и експертиза!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група