Предплатена периодична интернет услуга от доставчик извън ЕС и протокол по чл. 117

Днес в 11:22 101 0

Днес в 11:22
Публикации: 1 / 0
Здравейте колеги,

Обръщам се с молба за съвет по следния казус.

Дружество получава Invoice за интернет услуга (интернет домейни) от САЩ (Доставчикът е само с EU ДДС номер). Фактурата е за 'захранване на акаунт', с който профилът на дружеството е зареден в системата на доставчика (100 долара). Във фактурата няма начислен ДДС. Фактурата е платена.

Следващите фактури черпят от сумата в профила, като всеки месец се издава фактура за по 10 долара,с упомената услуга 'подновяване на домейн' и е записано, че методът на плащане е от сумата в профила. Тези фактури са също без начислен ДДС

Въпросът ми е как е редно да се подходи от гл. точка на протокола по чл. 117 ЗДДС.
Според мен доставката по първата фактура може да се разглежда като авансово плащане и съответно да се самоначисли ДДС за пълната сума с протокол по чл. 117. Счетоводно би се завело 402/401.3 (извън ЕС). Следващите фактури са доставки по аванса (602/402). При такова третиране обаче, не съм наясно как е редно да се подходи с протокола по чл. 117 за последващите фактури - да се заведе с нулева стойност и нулев ДДС, да не се издава, или другояче.

Много бих бил благодарен за мнение и съвет.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група