СИДДО САЩ

25.09.2012, 12:55 4265 0

25.09.2012, 12:55
Публикации: 2 / 0
Здравейте,

Имам питанка по въпроса с прилагане на Спогодбата със САЩ и силно се надявам да можете да ми подскажете или поне да ме насочите!
Фирма "А" е место юридическо лице в България и е платец на доход на авторски и лицензионни възнаграждения ( ползване на търговска марка), а получател на дохода е фирма местно юридическо лице в САЩ, което обаче не  собственик на търговската марка и от своя страна , то превежда този доход на трета фирма "В" , която е собственик на марката и е ситуирана в Швейцария. Дохода  се изплаща еднократно и не надвишава 500 000лв.
 Въпроса ми е дали фирма "А" може да се възползва от данъчното облекчение по СИДДО като не начислява и не плаща данък при източника (който при липсата на СИДДО сме длъжни да начислим съгласно ЗКПО), като се има в предвид че притежаваме документ , че фирма "Б" е местно лице в САЩ и ще получим документ, че данъкът за полученият доход е платен в САЩ?
Ако имаме право да не начислим данък при източника, то в такъв случай, освен изброените документи и подаване на декларация по чл.142 ал.5, с какви други документи и доказателства трябва да се снабдим?
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група