Работодател не издава заповед за прекратяване по чл. 326

Вчера в 13:13 281 4

Вчера в 13:13
Публикации: 3 / 0
Здравейте, сблъсках се с неочакван проблем - изтече 30-дневното ми предизвестие, а работодателя не ми е издал заповед за прекратяване. На въпрос кога ще я получа получавам уклончиви отговори. Какви са ми законовите механизми? Знам, че в чл. 128а (3) пише "При прекратяване на трудовото правоотношение работодателят е длъжен да издаде заповед за уволнение или друг документ, с който се удостоверява прекратяването му", но ако не го направи какво следва?
#1 | Вчера в 13:18
Публикации: 4817 / 862
Не можете да се регистрирате на борсата, например. Отивайте и искайте настойчиво, може и писмено, независимо дали ще се регистрирате или не.
#2 | Вчера в 14:13
Публикации: 3 / 0
Не можете да се регистрирате на борсата, например. Отивайте и искайте настойчиво, може и писмено, независимо дали ще се регистрирате или не.
Съгласна съм с Вас, но ако не получа заповедта, какво да правя. Минаха 4 работни дни, засега не е подадено уведомление за прекратяване в НАП и почвам да се притеснявам.
#3 | Вчера в 14:56
Публикации: 4817 / 862
Отивайте и се разправяйте, нямо много опции.
За уведомлението има още време, срокът е 7-дневен.
#4 | Вчера в 17:01
Публикации: 3229 / 445
Светът не се върти около вашата заповед.
Съжалявам, че звучи грубо, но е така. Ако счетоводството е изнесено, вероятно колегите са приключвали ДДС, отпуск са и т.н. Ще ви я дадат. За уведомлението Бобо е казал. Това, че работодателят не дава по-конкретна информация е проблем с комуникацията повече от каквото и да било друго.

Също така:
(2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 335 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Трудовият договор се прекратява:
1. при прекратяване с предизвестие - с изтичането на срока на предизвестието;
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група