Казус с допълнителен трудов договор по чл.111 от КТ

Днес в 10:52 221 3

Днес в 10:52
Публикации: 64 / 1
Здравейте! Трябва да назначим работник на допълнителен трудов договор на 4 часа, за срок 1 година и със срок на изпитване 6 месеца, който да постъпи на 01.08.2025г. В момента той има основен трудов договор с друг работодател на 8 часа.
Проблемът е че, основният му работодател ще го освободи считано от 01.08.2025г. , като за целта работника трябва да му представи трудовия договор, сключен с нас. Реално сега трябва да сключим ТД на основание чл. 111 във връзка с чл.68, ал.1, т.1 и чл.70, ал.1 и така да подадем ЕТЗ, но на 01.08.2025г. когато постъпи на работа този договор вече ще е основен, а не допълнителен. Може ли тази промяна да се направи с допълнително споразумение без да се прекратява трудовия договор на основание чл. 111 с цел да се запази срока на изпитване и как е най-правилно да се оформи?  Доста объркано стана, дано съм обяснила правилно...
#1 | Днес в 10:58
Публикации: 236 / 54
Двата ТД няма да се застъпят, така че сключете си основен ТД с постъпване 01.08.2025г.
#2 | Днес в 11:04
Публикации: 10328 / 1814
Защо ще сключвате ТД по 111, след като  към датата на постъпване на работа няма да има друг ТД?
Сключете си го по чл.68 .
В такава ситуация системата с увед.62 допускаше едновременно да има регистрирани два основни ТД. Не ми се вярва ЕТЗ да ограничава това. Все пак нали новия ТД се вписва до 3 дни от датата на сключване, а започването на работа е след регистрирането. От друга страна ЕТЗ за прекратяване се подава в 7 дневен срок. През тези дни да не работи ли човека?

ПП. Писала съм същото, но по-бавно :)
#3 | Днес в 11:08
Публикации: 64 / 1
Аз също си мислех да напиша за основание само чл.68, ал.1, т.1 и да го пусна като основен, но ме притеснява, че ще го сключа сега, а към днешна дата има вече един договор. Пък и трябва да го представи пред основния си работодател за да го освободи, свързано е с някаква програма и затова...
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група