Обезщетение по чл 54б ал6 от КСО - 4 часов договор и обезщетение

Днес в 12:37 197 8

Днес в 12:37
Публикации: 20 / 2
Здравейте,

на борсата съм от м. май и получавам обезщетение в доста приличен размер.
Предлагат ми работа на 4 часов работен ден, като и от НОИ и от БТ казаха, че ако съм на 4 часов работен ден и получавам под минималната работна заплата от НОИ ще ми превеждат 50 % от обезщетението.

Чуденката е дали заплатата, на която трябва да ме назначат за 4 часа е 1077 лв или на 538 лв ?

Благодаря предварително

#1 | Днес в 13:47
Публикации: 10359 / 1819
Заплатата е както си я договорирате, но не под 538,50
#2 | Днес в 14:14
Публикации: 1 / 0
Здравейте,

на борсата съм от м. май и получавам обезщетение в доста приличен размер.
Предлагат ми работа на 4 часов работен ден, като и от НОИ и от БТ казаха, че ако съм на 4 часов работен ден и получавам под минималната работна заплата от НОИ ще ми превеждат 50 % от обезщетението.

Чуденката е дали заплатата, на която трябва да ме назначат за 4 часа е 1077 лв или на 538 лв ?

Благодаря предварително
За да получавате обезщетение трябва заплатата да е по-малка от 1077 лв.
#3 | Днес в 17:45
Заплатата е както си я договорирате, но не под 538,50

Благодаря. Че счетоводството не беше и чувало за тази възможност и до последно твърдеше, че това важало само за жени по майчинство, които се връщат па-рано на работа.
#4 | Днес в 17:46
За да получавате обезщетение трябва заплатата да е по-малка от 1077 лв.

Ако 1077 е за 8 часов работен ден, респективно за 4 часов трябва да е наполовина, или поне така си мисля аз...
#5 | Днес в 18:01
Публикации: 10359 / 1819
Благодаря. Че счетоводството не беше и чувало за тази възможност
Да погледнат чл.54б, ал 6 от КСО.

Ако 1077 е за 8 часов работен ден, респективно за 4 часов трябва да е наполовина, или поне така си мисля аз...
Това важи само за минималното възнаграждение :) Има хора, дето за 4 часа вземат по 2-3000 лв :)

Само да Ви напомня: кано започнете работа по трудовия договор,  имате 7-дневен срок да уведомите НОИ, за да коригират размера на обезщетението
#6 | Днес в 18:07
Да погледнат чл.54б, ал 6 от КСО.
Това важи само за минималното възнаграждение :) Има хора, дето за 4 часа вземат по 2-3000 лв :)

Само да Ви напомня: кано започнете работа по трудовия договор,  имате 7-дневен срок да уведомите НОИ, за да коригират размера на обезщетението

Много благодаря.

Уж го четоха тоя член, четох го и аз, но явно в практиката си не са попадали на подобен казус.

Благодаря и за напомнянето, то освен НОИ трябва да уведомя и БТ  :smile1:
#7 | Днес в 18:45
Публикации: 3238 / 446
Не всеки може да огрее навсякъде, особено, когато не е имал казуси и причини да търси.

Колко колеги шляпат извънтрудовите какво им дойде, да не говорим за СОЛ-овете колко незапознати има. Напълно нормално е, не можем да огреем навсякъде и всичко :)
#8 | Днес в 18:48
Не всеки може да огрее навсякъде, особено, когато не е имал казуси и причини да търси.

Колко колеги шляпат извънтрудовите какво им дойде, да не говорим за СОЛ-овете колко незапознати има. Напълно нормално е, не можем да огреем навсякъде и всичко :)

Напълно ги разбирам, но просто ми стана странно, че четем едно и също, но продължават да твърдят, че нямало как да  продължат от НОИ да изплащат 50 % от обезщетението.

Ще запитам и НОИ официално, пък да видим 🙂.

Благодаря Ви
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група