Здравейте, имам три деца назначени на дуална форма на обучение! Ще идват на работа всеки понеделник и вторник! До сега не съм се сблъсквала с това! Директорката каза, че трябвало да получават 100 лв. чисто всеки месец! Осигуровките ги плаща държавата, а ние само удържаме и внасяме данък общ доход! Въпроса ми е как да изготвя декларация 1 и ако някое дете отсъства отново ли трябва да вземе пълна заплата? Едното не дойде единия ден, но не представи и болничен! Те са на 17 години! Не ми е ясно ако отсъства цяла седмица болничен само за два дена ли трябва да ни представи? Те започнаха да идват на работа на 13.10.2025г.. Едното дете отсъства на 14.10.25г.. Трябва ли да му водя отсъствие като непредствен болничен, защото не е дошло на работа? Дали ли да взема брутната им заплата да я разделя на броя работни дни и един вид да им определя нещо като надник и сумарно да дава 100лв. в случая, защото съгласно трудовия им договор брутното им възнаграждение е 112лв.? Ще бъда благодарна ако някой отговори!