Прекратяване на трудов договор с предизвестие.

Днес в 14:42 167 3

Днес в 14:42
Публикации: 1300 / 89
Имаме работник , който е пенсионер за осигурителен стаж и възраст. Назначен е след като вече е бил пенсионер. В последно време много боледува и работодателят иска да го уволни, за да назначи на негово място по млад човек. Работникът няма провинения, закъснения и т.н. Не желае да си подаде молба за напускане по взаимно съгласие. Работодателят иска да му отправи едномесечно предизвестие за напускане. Но на какво основание? Аз разбира се съм натоварена със задачата да намеря такова. Може ли някой да ми даде идея, моля. Не че искам да бъде уволнен човека, но явно с тези отсъствия пречи на работата.
#1 | Днес в 14:55
Публикации: 10479 / 1849
Чл. 328, ал.1, т. 10, 10а, 10б, 10в не вършат ли работа?
#2 | Днес в 15:03
Публикации: 1300 / 89
Благодаря много. Мисля, че т.10 б ще свърши работа. Но дано се разберат. Работодателят е много свестен човек. Миналата година плати операцията на онко-болен работник. Преди години плати дълг на друг  работник, който имаше запор. Сега ми е чудно, защо е решил да търси начин да уволни този-вярно възрастен е човека и може би наистина не може да си върши работата.
#3 | Днес в 16:07
Публикации: 4935 / 891
Добре е да се разделят мирно и тихо и без ексцесии, но по т.10б няма нужда от "разбиране" от страна на работника.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група