Трябват ми УП2и УП3 от фирма

10.09.2010, 22:02 5133 2

10.09.2010, 22:02
Публикации: 1 / 0
Трябват ми УП2и УП3 от фирма РАМЗЕС БГ ООД .Искат ми ги от пенсионното - ще пенсионират баща ми по болест.Оказа се , че от въпросната фирма вече няма и следа в града където баща ми е работил  на морето.Намирам седалище и телефони в София.На телефоните никой не отговаря вече цяла седмица , което ме води до мисълта ,че е възможно тази фирма или да е сменила телефони или вече да я няма.Та въпроса ми е -Мога ли по някакъв начин да си набавя документите ако да речем фирмата вече е закрита?
от пенсионното получих писмо че трябва да представя тези документи и ..... Ако в тримесечен срок от получаване на настоящето писмо не представите исканите редовни документи и не бъдат отстранени неизправностите по заявлението,ще се произнесем на основание чл.1,ал.5 от НПОС-" длъжностното лице,на което е възложено ръководството по пенсионното осигуряване,издава разпореждане въз основа на наличните редовни документи,а при необходимост и на данните от персоналния регистър на осигурените лица".
И това не мога да разбера.Значи ли ,че окончателно ще му откажат пенсия?То не стига че ,човека бере душа ами и розсипаха да го разкарват за разните му бележчици.
#1 | 11.11.2010, 15:57
Публикации: 1 / 0
Няма да му откажат пенсия, а ще определят размер въз основа на представените документи. Ако човекът е бил с нисък осигурителен доход - най-вероятно - минимална.Моят съвет е да подпише  молба данните от въпросната фирма, която не можете да откриете, да се вземат от персоналния регистър на НОИ.Така ще се види дали изобщо са го осигурявали, а ако случайно са - ще му вземат данните от там и няма да тичате напред-назад и накрая да се окаже, че фирмата отдаааааааааавна вече я няма.
#2 | 22.11.2010, 15:02
Публикации: 9 / 0
Ако има подадени данни в персоналния регистър на НОИ от фирмата всичко ще е о.к. и няма да се налага да я търсите
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група