ДК по копие на факрура от ЧЕЗ

17.10.2012, 15:04 6511 1

17.10.2012, 15:04
Публикации: 2027 / 254
 :hi: Привет , поради причината, че собственикът на фирмата не знае къде е сложил фактурите за ток за доста месеци от началото на годината ходих в ЧЕЗ и от там срещу заплащане ти издават фактура за съответния месец , на която пише копие . Никъде няма вярно с оригинала. И аз съм си ги включвала в дневника за покупките. Но днес нещо почна да ме гложди това, че няма текст вярно с оригинала да не стане някакъв проблем
чл.58, ал.2 от ППЗДДС.
При изгубване, унищожаване или кражба на оригинала на документ регистрираното лице може да упражни своето право на приспадане на данъчен кредит, като уведоми за това териториалната дирекция на Националната агенция за приходите по регистрацията си и осигури фотокопие от екземпляра на издателя на документа, заверено от него с подпис и печат, което да съхранява в счетоводството си.

Да входирам ли уведомление до НАП и има ли значение кога, защото съм изпуснала срока от 24 часа отдавна?
#1 | 17.10.2012, 17:23
Публикации: 2 / 0
Въпросните фактури-копия трябва да имат печат и подпис на издателя (със син химикал). Текста "Вярно с оригинала" може да си го напишете сами. След това копирате фактурите. Изготвяте писмо-уведомление до НАП (2 броя), с коети ги уведомявате, че са изгубени еди кои си фактури издадени от еди кой си, и че сте се снабдили със заверени копия, копия на които прилагате към уведомлението. Подавате това увеомление с копията в деловодството на НАП. Те слагат входящ номер на писмото (на Вашия и на тяхния екземпляр). Входираното от НАП писмо прилагате към въпросните фактури, когато ги осчетоводявате.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група