Аз вече съм намерил такъв. Това не ми е проблема. В наредбата пише, че видът на процедурата се определя от стойността, на която е заведен актива, а счетоводството са правили справки някакви и са им казали, че преди да бракуват трябва някой да го преоцени. Та се чудя - уж в бюджета няма амортизации, а ще овехтяват и то точно преди брака, а не както е предвидено стъпаловидно през 2 години! После комисията, която шефа ще назначи за определяне на тръжната цена от коя вече стойност да тръгне? Вещо лице при тази процедура е предвидено, но по преценка на комисията. Освен второ заплащане на услугата какво друго ще може да свърши то?! Всъщност аз нямам проблем с прилагане на наредбата, а се съмнявам в схемата за бракуване, за която ми твърдят, че била задължителна с вещо лице и преоценка. Като преоценят автомобила какво ще приспаднат от общата стойност на ДМА. В последствие ще има и още процедури по тази наредба и затова искам сега докато имам повечко време да съм на ясно. После може да започне и ликвидация и не искам хем да "тегля каиша" хем на края да "опера пешкира"!