Здравейте !Случайно открих форума има много полезна информация прочетох доста теми,но не попаднах на това ,което ме интересува и реших да си задам въпроса .
Накратко :До декември 2012гбях на трудов договор,който бе прекратен.
Януари 2013 се регистрирах като СОЛ на свободна прфесия с осигуряване за болничен и майчинство,защото предстои април да излизам в майчинство.
При регистрация в НАП ми дадоха само входящ номер без каквато и да е др.справка.
За януари подадох декларация 1 и платих осигуровки върху 420.
Февруари имам болничен и 4 дена работни и съответно внесох всички дължими осигуровки за тези 4 дена а за останалите дни ЗО върху 4.8 % .
Подадох си болничния в НОИ.
Днес влизайки в сайта на НОИ чрез ПИК видях,че болничния листа,който бях внесла е с проблем и от там разбрах,че имам изпратено писмо,което трябва да получа през новата седмица /изобщ о ако го получа по ред причини/
И днес прочетох това при справката на страницата на НОИ и се чудя точно какво означават някои от тях а именно:
„Не може да бъде определен видът осигуряване на самоосигуряващото се лице - несъответстващ за годината и ЕГН процент „
За видът се досещам ,че може би ми искат справка от която да стане ясно кой процент на осигуряване съм избрала ,защото никъде в сайта на НАП не става ясно .
За другите само гадая така и немога да разбера какво означава това „несъответстващ за годината и ЕГН процент“?
Ще почакам 1 или 2 дена писмото и след това ще ходя до НОИ да попитам лично,но просто бях любопитна какво точно искат от НОИ ?